Brokkolikrém leves a Salente Cuco segítségével

Hozzávalók:

  • 1 kanál olivaolaj
  • 1 fehér hagyma, vastagra vágott
  • 500 g brokkoli, vastagra vágott
  • 3 közepesen nagy burgonya, vastagra vágott
  • 4 bögre (1l) zöldség alaplé
  • 2 teáskanál só
  • 2 gerezd fokhagyma, sajtolt
  • 1 bögre (250 ml) zsíros tej
  • 1 kiskanál dijoni mustár

Elkészítés:

Előmelegítjük az edényt a program elindításával - Dinsztelés. Adjunk hozzá olívaolajat, hagymát és hagyjuk pirulni. Hozzáadjuk a brokkolit, burgonyát és a sót Jól összekeverjük, és hozzáadjuk az alaplevet. Lezárjuk a nyomásfedelet. 5 percig főzzük magas nyomáson – Leves program. Ha lejár az idő, kiengedjük a nyomást a szelepen keresztül és kinyitjuk a gyorsfőzőt. Adjunk még hozzá fokhagymát, mustárt és öntsünk hozzá tejet. Botmixerrel összemixereljük és tálalhatjuk.