Receptek az edényhez

Zab fitness torta

Petya szeret sportolni, de szeret szórakozni is. Nem illik össze? Nézze meg, milyen egyszerű elkészíteni egy fitnesztortát a Salente Ario multifunkciós edényben. Jó étvágyat és maradj fitt!

 

 

Nyersanyagok

  • 1 csésze finom zabpehely
  • ¾ csésze tej
  • 1 tojás
  • ½ csésze dió, mandula - apróra vágva,
  • őrölt fahéj, vanília, édesítőszer - ízlés szerint
  • 1 kiskanál sütőpor
  • sütőpapír

Máz

  • 1 banán
  • ½ citromlé
  • 2 teáskanál sötét cukor

Eljárás

Öntsük a pelyhet egy tálba, és öntsük bele a tejet, keverjük össze, hogy felszívja a nedvességet, és megpuhuljon. Ezután adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, keverjük össze egy sodrófával, és tegyük a tésztát egy korábban sütőpapírral kibélelt kosárba. Vágja a papírt kb. 24 cm-es kör alakúra, és helyezze a kosárba. Süssük 180°C-on 15 percig.

 

Amikor a program befejeződött, vegye le a fedelet, vegye ki a kosarat a süteménnyel (vigyázzon, ha forró), és tegye a tetejére a felszeletelt banánt. Locsoljuk meg citromlével, és szórjuk meg sötét cukorral. Süssük újra 190°C-on 8 percig.

 

További információk a fazékról a következő címen találhatók: https://eshop.salente.hu/salente-ario--multifunkcios-fazek-forro-levegos-sutovel/ 

 

Videóreceptek
További receptek
Zöldséges húsleves a Salente Ario segítségével

Hozzávalók:

  • levescsontok (az ízlése szerint - sertés, marha, csirke, füstölt)
  • zöldségegyveleg levesbe (fagyasztott, vagy friss)
  • víz
  • csipet só
  • leves fűszerek - babérlevél, egész bors, szegfűbors
  • fűszernövények - lehetőleg lestyán, petrezselyem

Elkészítés:

Az edénybe fokozatosan készítsük elő a csontokat, zöldséget (amennyiben friss a zöldség, hámozzuk meg és öblítsük le), fűszereket, fűszernövényeket és arányosan a sót. Öntsük fel vízzel. Vigyázat, a víz maximum az edény belsejének 2/3 részéig érhet. Zárja le a nyomástetőt és állítsa be a programot - Leves - 15perc. A kész húslevest szűrje át egy edénybe, adja hozzá a főtt zöldségeket, a csontokról lefejtett húst és szükség szerint ízesítse. A húslevest főtt tésztával is tálalhatja.

Csirkemell kakukkfüvön burgonyával a Salente Ario segítségével

Hozzávalók:

  • 500 g hűtött csirkemellfilé
  • 200 g hagyma
  • 200 g répa
  • 4 krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál olivaolaj
  • 1 bögre alaplé (lehetőleg csirke)
  • 1 egység bor
  • Fehér bors
  • Kakukkfű
  • Citrom
  • Egy kocka vaj

Elkészítés:

A fazékba körülbelül egy kanál olajat öntünk, hogy a belső edény teljes alját befedje. Elindítjuk a programot - Dinsztelés. Egy idő után az olaj felmelegszik, és nagyobb darabokban megpiríthatjuk a sózott, borsozott csirkemellet. Kivesszük a darabokat és az edényt felöntjük a borral és alaplével, hogy könnyebben lekaparhassuk az aljáról a maradékot. Egy kis ideig hagyjuk főni. Beleszórjuk az előzetesen megtisztított és kockára vágott hagymát és répát. Kakukkfűvel ízesítjük, majd egy idő után ismét belerakjuk a csirkedarabokat. A kosárba készítjük a kb. 1 cm-es darabokra szeletelt burgonyát és az állvánnyal betesszük az edénybe. Lezárjuk a nyomásfedelet. Beállítjuk a Baromfi programot 15 percre. Kiengedjük a gőzt és óvatosan kinyitjuk a fazekat. Kesztyű segítségével kivesszük a kosarat az állvánnyal, melyben a burgonya főtt. Kivesszük a kész húst a szószból. Ismét bekapcsoljuk a Dinsztelés programot. Egy ideig hagyjuk a mártást sűrűsödni, majd vajjal hígítjuk és citrommal ízesítjük. Szükség szerint sózzuk vagy borsozzuk. A csirkemellet és a burgonyát tányéron tálaljuk, majd leöntjük a mártással.

Forrólevegős sütőben sült csirke a Salente Ario segítségével

Hozzávalók:

  • Egész csirke
  • Vaj

Elkészítés:

Minden oldalról alaposan besózzuk a hűtött, vagy felengedett csirkét. Az előre elkészített sütőállványra helyezzük (a mellét lefelé fordítva). Az állványt a csirkével ezután az edénybe helyezzük és lezárjuk a sütőfedelet. Beállítjuk a programot – Csirke –180 °C és 40 perc. Az idő leteltét a sütő jelzi. A ropogós bőr eléréséhez óvatosan fordítsa el minden oldalra a csirkét az állványon (! vigyázzon a forró belső edényre és állványra !), és indítsa el a programot – Csirke – 200 ° C-on – további 2 percre. Ezután a csirke elkészült, és gyönyörű aranybarna ropogós bőre van.

Francia QUICHE a Salente Ario segítségével

Hozzávalók:

Tészta:

  • 175 g finomliszt
  • 75 g vaj
  • 2 kanál hideg víz
  • 1 kiskanál só

Töltelék:

  • 250 g angol szalonna
  • 175 g cheddar
  • 1 hagyma
  • 4 tojás
  • 250 ml habtejszín (31%)
  • Bors
  • Szerecsendió

Elkészítés:

Először egy tálban a finomlisztből, a szobahőmérsékletű vajból, a hideg vízből és sóból elkészítjük a tésztát. A belső edény aljára egy darab sütőpapírt helyezünk - vigyázat ! csak a fazék aljára, maximum feléig tegye a papírt! Elosztjuk a tésztát a papíron, egy kürtőt létrehozva. Serpenyőben megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, és eltávolítjuk a felesleges kisült zsírt. A keveréket beleöntjük a kürtőbe. Egy tálban összekeverjük a maradék hozzávalókat - a cheddart, a felvert tojást, a tejszínt, a sót, a borsot és a szerecsendiót ízlés szerint. Behelyezzük a belső edényt az fazékba, és lezárjuk a sütőfedéllel. Manuálisan beállítjuk programot 22 percre, 180 fokra. A program végén óvatosan eltávolítjuk a fedelet, kesztyűben kivesszük az edényt és a kész kalácsot tányéron tálaljuk.

Marhagulyás a Salente Cuco segítségével

Hozzávalók:

  • 500 g marhahús (lapocka, nyak, vagy tarja)
  • 200 g hagyma
  • 1 paradicsompüré
  • 1 gerezd fokhagyma
  • növényi olaj (vagy egy evőkanál disznózsír)
  • 3 bögre alaplé (lehetőleg marha)
  • 1 kanál liszt
  • őrölt édespaprika
  • bors
  • kömény
  • majoránna

Elkészítés:

A fazékba körülbelül egy kanál olajat öntünk, hogy a belső edény teljes alját befedje. Elindítjuk a programot - Dinsztelés. Egy idő után az olaj felmelegszik és megpirítjuk benne az előre kockákra vágott hagymát, míg meg nem barnul. Ezután hozzáadhatjuk a felkockázott húst fokhagymával. Hagyjuk a húst megpirulni. Meghintjük őrölt borssal és liszttel, gyorsan kevergetjük, nehogy a bors keserű legyen. Ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket - sót, borsot, köményt, majorannát. Hozzáöntjük a 3 bögre alaplevet. Ne felejtse el rendszeresen kevergetni. Leállítjuk a programot - Dinsztelés. Lezárjuk a nyomásfedelet. Elindítjuk a Hús / Pörkölt (vagy Marhahús) programot 30 (35) percig. A program végeztével kinyitjuk a fedelet és alaposan összekeverjük. A gulyást egy tányéron szeletelt hagymával díszítjük. Köretként krumplit, vagy kenyeret választhatunk.

Chili con carne Salente Cuco

Hozzávalók:

  • 400 g darált marhahús
  • 1 konzerv bab
  • 200 g hagyma
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Növényi olaj
  • 1 bögre alaplé (lehetőleg marha)
  • bors
  • chilli
  • cukor, vagy keserű csoki
  • kömény
  • citromhéj

Elkészítés:

A fazékba körülbelül egy kanál olajat öntünk, hogy a belső edény teljes alját befedje. Elindítjuk a programot - Dinsztelés. A felkockázott hagymát felmelegített olajban aranybarnára pirítjuk. Ezután hozzáadhatjuk a darált húst fokhagymával. Hagyjuk a húst megpirulni. Ezután öntsük ki a konzervből a babot és a paradicsomot egy külön edénybe, és ízlés szerint szórjuk meg fűszerekkel - só, bors, kömény, chili, citromhéj. Végül egy kevés cukorral, vagy minőségi keserű csokoládéval ízesítjük. Szükség esetén hozzáöntjük az 1 bögre alaplevet. Ne felejtse el rendszeresen kevergetni. Leállítjuk a programot - Dinsztelés. Lezárjuk a nyomásfedelet. Elindítjuk a Bab / Chili programot 12 percre. A program végeztével kinyitjuk a fedelet és a chilit alaposan összekeverjük. A Chili con carne-t kenyérrel, vagy rizzsel tálalhatjuk.

Sertéshús gombával a Salente Cuco segítségével

Hozzávalók:

  • 500 g sertés tarja
  • 200 g hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál növényi olaj
  • 2 bögre alaplé (lehetőleg csirke)
  • 1 kanál liszt
  • bors
  • kömény
  • 1 bögre szárított gomba

Elkészítés:

A fazékba körülbelül egy kanál olajat öntünk, hogy a belső edény teljes alját befedje. Elindítjuk a programot – Dinsztelés. Egy idő után az olaj felmelegszik, megpirítjuk benne a felkockázott sertéstarját, melyet előzőleg megsóztunk és megborsoztunk. Megpirítjuk a húst minden oldalról, majd kivesszük, hozzáadunk még egy kis olajat és megpirítjuk a hagymát is. Az aranybarnára sült hagymát meghintjük liszttel, megkeverjük, visszatesszük a húst, hozzáadjuk a gombát, a 2 bögre alaplevet és egy csipetnyi köménnyel ízesítjük. Lezárjuk a nyomásfedelet. Elindítjuk a Hús / Pörkölt (Sertéshús / borda) programot 18 percig. Kiengedjük a gőzt és óvatosan kinyitjuk a fazekat. Szükség szerint sózzuk vagy borsozzuk. A kész húst egy tányérra tesszük, és köretként szintén a fazekunkban főtt rizst választhatunk.

Fel
összesen 11 termék
Vissza a boltba