Receptek az edényhez
További receptek a Salente Ario-val
Forró levegős sütőben sült csirke

További receptek a Salente Cuco-val
Hozzávalók:
- levescsontok (az ízlése szerint - sertés, marha, csirke, füstölt)
- zöldségegyveleg levesbe (fagyasztott, vagy friss)
- víz
- csipet só
- leves fűszerek - babérlevél, egész bors, szegfűbors
- fűszernövények - lehetőleg lestyán, petrezselyem
Elkészítés:
Az edénybe fokozatosan készítsük elő a csontokat, zöldséget (amennyiben friss a zöldség, hámozzuk meg és öblítsük le), fűszereket, fűszernövényeket és arányosan a sót. Öntsük fel vízzel. Vigyázat, a víz maximum az edény belsejének 2/3 részéig érhet. Zárja le a nyomástetőt és állítsa be a programot - Leves - 15perc. A kész húslevest szűrje át egy edénybe, adja hozzá a főtt zöldségeket, a csontokról lefejtett húst és szükség szerint ízesítse. A húslevest főtt tésztával is tálalhatja.
Hozzávalók:
- 500 g hűtött csirkemellfilé
- 200 g hagyma
- 200 g répa
- 4 krumpli
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kanál olivaolaj
- 1 bögre alaplé (lehetőleg csirke)
- 1 egység bor
- Só
- Fehér bors
- Kakukkfű
- Citrom
- Egy kocka vaj
Elkészítés:
A fazékba körülbelül egy kanál olajat öntünk, hogy a belső edény teljes alját befedje. Elindítjuk a programot - Dinsztelés. Egy idő után az olaj felmelegszik, és nagyobb darabokban megpiríthatjuk a sózott, borsozott csirkemellet. Kivesszük a darabokat és az edényt felöntjük a borral és alaplével, hogy könnyebben lekaparhassuk az aljáról a maradékot. Egy kis ideig hagyjuk főni. Beleszórjuk az előzetesen megtisztított és kockára vágott hagymát és répát. Kakukkfűvel ízesítjük, majd egy idő után ismét belerakjuk a csirkedarabokat. A kosárba készítjük a kb. 1 cm-es darabokra szeletelt burgonyát és az állvánnyal betesszük az edénybe. Lezárjuk a nyomásfedelet. Beállítjuk a Baromfi programot 15 percre. Kiengedjük a gőzt és óvatosan kinyitjuk a fazekat. Kesztyű segítségével kivesszük a kosarat az állvánnyal, melyben a burgonya főtt. Kivesszük a kész húst a szószból. Ismét bekapcsoljuk a Dinsztelés programot. Egy ideig hagyjuk a mártást sűrűsödni, majd vajjal hígítjuk és citrommal ízesítjük. Szükség szerint sózzuk vagy borsozzuk. A csirkemellet és a burgonyát tányéron tálaljuk, majd leöntjük a mártással.
Hozzávalók:
- Egész csirke
- Só
- Vaj
Elkészítés:
Minden oldalról alaposan besózzuk a hűtött, vagy felengedett csirkét. Az előre elkészített sütőállványra helyezzük (a mellét lefelé fordítva). Az állványt a csirkével ezután az edénybe helyezzük és lezárjuk a sütőfedelet. Beállítjuk a programot – Csirke –180 °C és 40 perc. Az idő leteltét a sütő jelzi. A ropogós bőr eléréséhez óvatosan fordítsa el minden oldalra a csirkét az állványon (! vigyázzon a forró belső edényre és állványra !), és indítsa el a programot – Csirke – 200 ° C-on – további 2 percre. Ezután a csirke elkészült, és gyönyörű aranybarna ropogós bőre van.
Hozzávalók:
Tészta:
- 175 g finomliszt
- 75 g vaj
- 2 kanál hideg víz
- 1 kiskanál só
Töltelék:
- 250 g angol szalonna
- 175 g cheddar
- 1 hagyma
- 4 tojás
- 250 ml habtejszín (31%)
- Só
- Bors
- Szerecsendió
Elkészítés:
Először egy tálban a finomlisztből, a szobahőmérsékletű vajból, a hideg vízből és sóból elkészítjük a tésztát. A belső edény aljára egy darab sütőpapírt helyezünk - vigyázat ! csak a fazék aljára, maximum feléig tegye a papírt! Elosztjuk a tésztát a papíron, egy kürtőt létrehozva. Serpenyőben megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, és eltávolítjuk a felesleges kisült zsírt. A keveréket beleöntjük a kürtőbe. Egy tálban összekeverjük a maradék hozzávalókat - a cheddart, a felvert tojást, a tejszínt, a sót, a borsot és a szerecsendiót ízlés szerint. Behelyezzük a belső edényt az fazékba, és lezárjuk a sütőfedéllel. Manuálisan beállítjuk programot 22 percre, 180 fokra. A program végén óvatosan eltávolítjuk a fedelet, kesztyűben kivesszük az edényt és a kész kalácsot tányéron tálaljuk.
Hozzávalók:
- 500 g marhahús (lapocka, nyak, vagy tarja)
- 200 g hagyma
- 1 paradicsompüré
- 1 gerezd fokhagyma
- növényi olaj (vagy egy evőkanál disznózsír)
- 3 bögre alaplé (lehetőleg marha)
- 1 kanál liszt
- őrölt édespaprika
- só
- bors
- kömény
- majoránna
Elkészítés:
A fazékba körülbelül egy kanál olajat öntünk, hogy a belső edény teljes alját befedje. Elindítjuk a programot - Dinsztelés. Egy idő után az olaj felmelegszik és megpirítjuk benne az előre kockákra vágott hagymát, míg meg nem barnul. Ezután hozzáadhatjuk a felkockázott húst fokhagymával. Hagyjuk a húst megpirulni. Meghintjük őrölt borssal és liszttel, gyorsan kevergetjük, nehogy a bors keserű legyen. Ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket - sót, borsot, köményt, majorannát. Hozzáöntjük a 3 bögre alaplevet. Ne felejtse el rendszeresen kevergetni. Leállítjuk a programot - Dinsztelés. Lezárjuk a nyomásfedelet. Elindítjuk a Hús / Pörkölt (vagy Marhahús) programot 30 (35) percig. A program végeztével kinyitjuk a fedelet és alaposan összekeverjük. A gulyást egy tányéron szeletelt hagymával díszítjük. Köretként krumplit, vagy kenyeret választhatunk.
Hozzávalók:
- 400 g darált marhahús
- 1 konzerv bab
- 200 g hagyma
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- Növényi olaj
- 1 bögre alaplé (lehetőleg marha)
- só
- bors
- chilli
- cukor, vagy keserű csoki
- kömény
- citromhéj
Elkészítés:
A fazékba körülbelül egy kanál olajat öntünk, hogy a belső edény teljes alját befedje. Elindítjuk a programot - Dinsztelés. A felkockázott hagymát felmelegített olajban aranybarnára pirítjuk. Ezután hozzáadhatjuk a darált húst fokhagymával. Hagyjuk a húst megpirulni. Ezután öntsük ki a konzervből a babot és a paradicsomot egy külön edénybe, és ízlés szerint szórjuk meg fűszerekkel - só, bors, kömény, chili, citromhéj. Végül egy kevés cukorral, vagy minőségi keserű csokoládéval ízesítjük. Szükség esetén hozzáöntjük az 1 bögre alaplevet. Ne felejtse el rendszeresen kevergetni. Leállítjuk a programot - Dinsztelés. Lezárjuk a nyomásfedelet. Elindítjuk a Bab / Chili programot 12 percre. A program végeztével kinyitjuk a fedelet és a chilit alaposan összekeverjük. A Chili con carne-t kenyérrel, vagy rizzsel tálalhatjuk.
Hozzávalók:
- 500 g sertés tarja
- 200 g hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kanál növényi olaj
- 2 bögre alaplé (lehetőleg csirke)
- 1 kanál liszt
- só
- bors
- kömény
- 1 bögre szárított gomba
Elkészítés:
A fazékba körülbelül egy kanál olajat öntünk, hogy a belső edény teljes alját befedje. Elindítjuk a programot – Dinsztelés. Egy idő után az olaj felmelegszik, megpirítjuk benne a felkockázott sertéstarját, melyet előzőleg megsóztunk és megborsoztunk. Megpirítjuk a húst minden oldalról, majd kivesszük, hozzáadunk még egy kis olajat és megpirítjuk a hagymát is. Az aranybarnára sült hagymát meghintjük liszttel, megkeverjük, visszatesszük a húst, hozzáadjuk a gombát, a 2 bögre alaplevet és egy csipetnyi köménnyel ízesítjük. Lezárjuk a nyomásfedelet. Elindítjuk a Hús / Pörkölt (Sertéshús / borda) programot 18 percig. Kiengedjük a gőzt és óvatosan kinyitjuk a fazekat. Szükség szerint sózzuk vagy borsozzuk. A kész húst egy tányérra tesszük, és köretként szintén a fazekunkban főtt rizst választhatunk.
Hozzávalók:
- 1 kanál olivaolaj
- 1 fehér hagyma, vastagra vágott
- 500 g brokkoli, vastagra vágott
- 3 közepesen nagy burgonya, vastagra vágott
- 4 bögre (1l) zöldség alaplé
- 2 teáskanál só
- 2 gerezd fokhagyma, sajtolt
- 1 bögre (250 ml) zsíros tej
- 1 kiskanál dijoni mustár
Elkészítés:
Előmelegítjük az edényt a program elindításával - Dinsztelés. Adjunk hozzá olívaolajat, hagymát és hagyjuk pirulni. Hozzáadjuk a brokkolit, burgonyát és a sót Jól összekeverjük, és hozzáadjuk az alaplevet. Lezárjuk a nyomásfedelet. 5 percig főzzük magas nyomáson – Leves program. Ha lejár az idő, kiengedjük a nyomást a szelepen keresztül és kinyitjuk a gyorsfőzőt. Adjunk még hozzá fokhagymát, mustárt és öntsünk hozzá tejet. Botmixerrel összemixereljük és tálalhatjuk.