Chili con carne Salente Cuco

Hozzávalók:

  • 400 g darált marhahús
  • 1 konzerv bab
  • 200 g hagyma
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Növényi olaj
  • 1 bögre alaplé (lehetőleg marha)
  • bors
  • chilli
  • cukor, vagy keserű csoki
  • kömény
  • citromhéj

Elkészítés:

A fazékba körülbelül egy kanál olajat öntünk, hogy a belső edény teljes alját befedje. Elindítjuk a programot - Dinsztelés. A felkockázott hagymát felmelegített olajban aranybarnára pirítjuk. Ezután hozzáadhatjuk a darált húst fokhagymával. Hagyjuk a húst megpirulni. Ezután öntsük ki a konzervből a babot és a paradicsomot egy külön edénybe, és ízlés szerint szórjuk meg fűszerekkel - só, bors, kömény, chili, citromhéj. Végül egy kevés cukorral, vagy minőségi keserű csokoládéval ízesítjük. Szükség esetén hozzáöntjük az 1 bögre alaplevet. Ne felejtse el rendszeresen kevergetni. Leállítjuk a programot - Dinsztelés. Lezárjuk a nyomásfedelet. Elindítjuk a Bab / Chili programot 12 percre. A program végeztével kinyitjuk a fedelet és a chilit alaposan összekeverjük. A Chili con carne-t kenyérrel, vagy rizzsel tálalhatjuk.