Francia QUICHE a Salente Ario segítségével

Hozzávalók:

Tészta:

  • 175 g finomliszt
  • 75 g vaj
  • 2 kanál hideg víz
  • 1 kiskanál só

Töltelék:

  • 250 g angol szalonna
  • 175 g cheddar
  • 1 hagyma
  • 4 tojás
  • 250 ml habtejszín (31%)
  • Bors
  • Szerecsendió

Elkészítés:

Először egy tálban a finomlisztből, a szobahőmérsékletű vajból, a hideg vízből és sóból elkészítjük a tésztát. A belső edény aljára egy darab sütőpapírt helyezünk - vigyázat ! csak a fazék aljára, maximum feléig tegye a papírt! Elosztjuk a tésztát a papíron, egy kürtőt létrehozva. Serpenyőben megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, és eltávolítjuk a felesleges kisült zsírt. A keveréket beleöntjük a kürtőbe. Egy tálban összekeverjük a maradék hozzávalókat - a cheddart, a felvert tojást, a tejszínt, a sót, a borsot és a szerecsendiót ízlés szerint. Behelyezzük a belső edényt az fazékba, és lezárjuk a sütőfedéllel. Manuálisan beállítjuk programot 22 percre, 180 fokra. A program végén óvatosan eltávolítjuk a fedelet, kesztyűben kivesszük az edényt és a kész kalácsot tányéron tálaljuk.