Csirke vajon (Slow Cook + Grind)

Hozzávalók

  • 400 g csont és bőr nélküli csirkecomb
  • 1/2 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 1/2 teáskanál garam masala (fűszer)
  • Koriander, kurkuma, köménymag, chilli
  • 120 g paradicsomszósz
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • citromhéj
  • 150 ml kókusztej
  • 2 kanál vaj
  • koriander levelek

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk a mixerbe tesszük. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát, gyömbért, fűszereket, paradicsomszószt, paradicsompürét, citromhéjat, kókusztejet és a 2 kanál vajat.
  2. Kiválasztjuk a „Slow Cook“ programot, és hagyjuk főni 3 órát.
  3. Kivesszük a húst, kockákra vágjuk, és összekeverjük/szétmixeljük a mártást a „Grind“ program segítségével.
  4. A csirkét vajon meghintjük korianderlevéllel, és rizzsel vagy Naan palacsintával tálaljuk.