Hozzávalók:
- 400 g darált marhahús
- 1 konzerv bab
- 200 g hagyma
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- Növényi olaj
- 1 bögre alaplé (lehetőleg marha)
- só
- bors
- chilli
- cukor, vagy keserű csoki
- kömény
- citromhéj
Elkészítés:
A fazékba körülbelül egy kanál olajat öntünk, hogy a belső edény teljes alját befedje. Elindítjuk a programot - Dinsztelés. A felkockázott hagymát felmelegített olajban aranybarnára pirítjuk. Ezután hozzáadhatjuk a darált húst fokhagymával. Hagyjuk a húst megpirulni. Ezután öntsük ki a konzervből a babot és a paradicsomot egy külön edénybe, és ízlés szerint szórjuk meg fűszerekkel - só, bors, kömény, chili, citromhéj. Végül egy kevés cukorral, vagy minőségi keserű csokoládéval ízesítjük. Szükség esetén hozzáöntjük az 1 bögre alaplevet. Ne felejtse el rendszeresen kevergetni. Leállítjuk a programot - Dinsztelés. Lezárjuk a nyomásfedelet. Elindítjuk a Bab / Chili programot 12 percre. A program végeztével kinyitjuk a fedelet és a chilit alaposan összekeverjük. A Chili con carne-t kenyérrel, vagy rizzsel tálalhatjuk.