Csirkemell kakukkfüvön burgonyával a Salente Ario segítségével

Hozzávalók:

  • 500 g hűtött csirkemellfilé
  • 200 g hagyma
  • 200 g répa
  • 4 krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál olivaolaj
  • 1 bögre alaplé (lehetőleg csirke)
  • 1 egység bor
  • Fehér bors
  • Kakukkfű
  • Citrom
  • Egy kocka vaj

Elkészítés:

A fazékba körülbelül egy kanál olajat öntünk, hogy a belső edény teljes alját befedje. Elindítjuk a programot - Dinsztelés. Egy idő után az olaj felmelegszik, és nagyobb darabokban megpiríthatjuk a sózott, borsozott csirkemellet. Kivesszük a darabokat és az edényt felöntjük a borral és alaplével, hogy könnyebben lekaparhassuk az aljáról a maradékot. Egy kis ideig hagyjuk főni. Beleszórjuk az előzetesen megtisztított és kockára vágott hagymát és répát. Kakukkfűvel ízesítjük, majd egy idő után ismét belerakjuk a csirkedarabokat. A kosárba készítjük a kb. 1 cm-es darabokra szeletelt burgonyát és az állvánnyal betesszük az edénybe. Lezárjuk a nyomásfedelet. Beállítjuk a Baromfi programot 15 percre. Kiengedjük a gőzt és óvatosan kinyitjuk a fazekat. Kesztyű segítségével kivesszük a kosarat az állvánnyal, melyben a burgonya főtt. Kivesszük a kész húst a szószból. Ismét bekapcsoljuk a Dinsztelés programot. Egy ideig hagyjuk a mártást sűrűsödni, majd vajjal hígítjuk és citrommal ízesítjük. Szükség szerint sózzuk vagy borsozzuk. A csirkemellet és a burgonyát tányéron tálaljuk, majd leöntjük a mártással.