Hozzávalók:
Tészta:
- 175 g finomliszt
 - 75 g vaj
 - 2 kanál hideg víz
 - 1 kiskanál só
 
Töltelék:
- 250 g angol szalonna
 - 175 g cheddar
 - 1 hagyma
 - 4 tojás
 - 250 ml habtejszín (31%)
 - Só
 - Bors
 - Szerecsendió
 
Elkészítés:
Először egy tálban a finomlisztből, a szobahőmérsékletű vajból, a hideg vízből és sóból elkészítjük a tésztát. A belső edény aljára egy darab sütőpapírt helyezünk - vigyázat ! csak a fazék aljára, maximum feléig tegye a papírt! Elosztjuk a tésztát a papíron, egy kürtőt létrehozva. Serpenyőben megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, és eltávolítjuk a felesleges kisült zsírt. A keveréket beleöntjük a kürtőbe. Egy tálban összekeverjük a maradék hozzávalókat - a cheddart, a felvert tojást, a tejszínt, a sót, a borsot és a szerecsendiót ízlés szerint. Behelyezzük a belső edényt az fazékba, és lezárjuk a sütőfedéllel. Manuálisan beállítjuk programot 22 percre, 180 fokra. A program végén óvatosan eltávolítjuk a fedelet, kesztyűben kivesszük az edényt és a kész kalácsot tányéron tálaljuk.

