Hozzávalók
- 400 g sertés szűzpecsenye
- Angol szalonna feltűzéshez
- 1 hagyma
- 100 g répa
- 100 g petrezselyem
- 100 g zeller
- 100 ml habtejszín
- 3 teáskanál vaj
- Friss fűszerek, babérlevél, só, bors,
- Citrom, áfonya, tejszínhab
Elkészítés
- A szűzpecsenyét megmossuk, sózzuk, szalonnával áttűzdeljük és a mixerbe helyezzük. Továbbá hozzáadunk 3 kanálnyi vajat, apróra vágott gyökérzöldségeket és fűszereket. Felöntjük 400 ml vízzel.
- Kiválasztjuk a „Soup“ programot, és megvárjuk hogy minden megfőljön.
- 30 perc elteltével kivesszük a húst, hozzáadunk tejszínt, és kiválasztjuk a „Grind“ programot, hogy a szósz összekeveredjen.
- A párolt marhabélszínt citrommal, áfonyával és tejszínhabbal díszítjük, és knédlivel tálaljuk.