Párolt marhabélszín mártással (Soup + Grind)

Hozzávalók

  • 400 g sertés szűzpecsenye
  • Angol szalonna feltűzéshez
  • 1 hagyma
  • 100 g répa
  • 100 g petrezselyem
  • 100 g zeller
  • 100 ml habtejszín
  • 3 teáskanál vaj
  • Friss fűszerek, babérlevél, só, bors,
  • Citrom, áfonya, tejszínhab

 Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét megmossuk, sózzuk, szalonnával áttűzdeljük és a mixerbe helyezzük. Továbbá hozzáadunk 3 kanálnyi vajat, apróra vágott gyökérzöldségeket és fűszereket. Felöntjük 400 ml vízzel.
  2. Kiválasztjuk a „Soup“ programot, és megvárjuk hogy minden megfőljön.
  3. 30 perc elteltével kivesszük a húst, hozzáadunk tejszínt, és kiválasztjuk a „Grind“ programot, hogy a szósz összekeveredjen.
  4. A párolt marhabélszínt citrommal, áfonyával és tejszínhabbal díszítjük, és knédlivel tálaljuk.