Receptek az edényhez

Petr Stupka receptje a régi cseh párolt pudinghoz gyümölcsökkel

 Ennek a pudingnak a receptjét egy majdnem 100 éves cseh szakácskönyvben találtam. Ez nem egy klasszikus zacskós puding, ahogy ma ismerjük, hanem gyümölcsből, túróból, tojássárgájából készül, egyébként nézzétek meg ti is!

 

 

Összetevők:

Túró 150 g
Alma 200 g
Tojás - sárgája 2 db
Cikória szirup 50 g
Vaníliarúd
Keksz 60 g
Gyümölcsszirup / sült tea 100 g

Sütéshez:
Keksz 60 g
Zúzott mandula 50 g
Vaj 50 g
őrölt fahéj

Peter Stupka ázsiai stílusú sertéshas receptje

Az első dolog, amit az új Salente Ario II multifunkciós edényben főzök nektek, az ázsiai stílusú sertéshas lesz. Együtt készítjük el a pácot, vágjuk fel a húst, amit aztán 4 órán keresztül lassan főzök, végül pedig elkészítem a Teriyaki szószt, szóval maradjatok velünk!

 

 

Összetevők:
1 kg sertésoldalas
Kikoman szójaszósz 200 ml
Sötét szójaszósz 100 ml
Víz 150 ml
Nádcukor 50 g
Fokhagyma granulátum 5 g
Hagyma 300 g
Burgonyakeményítő 30 g
Ecet 30 ml
Őrölt gyömbér
Őrölt chili
Rizs
Zöldségek
Hámozás

Petr Stupka dél-angliai receptje birkahús sült burgonyával

 

Peter receptje a pácolt birkahúshoz, ahogyan Dél-Angliában készítik, egy különleges páccal. Jó étvágyat!

 

Összetevők:
700 g birkahús
fehér joghurt
gyökérzöldségek
burgonya
krém
tojás
parmezán sajt
gyógynövény fűszerkeverék
menta
citrom
őrölt paprika
kurkuma
fokhagyma
káposzta
hagyma
olaj

Zab fitness torta

Petya szeret sportolni, de szeret szórakozni is. Nem illik össze? Nézze meg, milyen egyszerű elkészíteni egy fitnesztortát a Salente Ario multifunkciós edényben. Jó étvágyat és maradj fitt!

 

 

Nyersanyagok

  • 1 csésze finom zabpehely
  • ¾ csésze tej
  • 1 tojás
  • ½ csésze dió, mandula - apróra vágva,
  • őrölt fahéj, vanília, édesítőszer - ízlés szerint
  • 1 kiskanál sütőpor
  • sütőpapír

Máz

  • 1 banán
  • ½ citromlé
  • 2 teáskanál sötét cukor

Eljárás

Öntsük a pelyhet egy tálba, és öntsük bele a tejet, keverjük össze, hogy felszívja a nedvességet, és megpuhuljon. Ezután adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, keverjük össze egy sodrófával, és tegyük a tésztát egy korábban sütőpapírral kibélelt kosárba. Vágja a papírt kb. 24 cm-es kör alakúra, és helyezze a kosárba. Süssük 180°C-on 15 percig.

 

Amikor a program befejeződött, vegye le a fedelet, vegye ki a kosarat a süteménnyel (vigyázzon, ha forró), és tegye a tetejére a felszeletelt banánt. Locsoljuk meg citromlével, és szórjuk meg sötét cukorral. Süssük újra 190°C-on 8 percig.

 

További információk a fazékról a következő címen találhatók: https://eshop.salente.hu/salente-ario--multifunkcios-fazek-forro-levegos-sutovel/ 

 

További receptek
Zöldséges húsleves a Salente Ario segítségével

Hozzávalók:

  • levescsontok (az ízlése szerint - sertés, marha, csirke, füstölt)
  • zöldségegyveleg levesbe (fagyasztott, vagy friss)
  • víz
  • csipet só
  • leves fűszerek - babérlevél, egész bors, szegfűbors
  • fűszernövények - lehetőleg lestyán, petrezselyem

Elkészítés:

Az edénybe fokozatosan készítsük elő a csontokat, zöldséget (amennyiben friss a zöldség, hámozzuk meg és öblítsük le), fűszereket, fűszernövényeket és arányosan a sót. Öntsük fel vízzel. Vigyázat, a víz maximum az edény belsejének 2/3 részéig érhet. Zárja le a nyomástetőt és állítsa be a programot - Leves - 15perc. A kész húslevest szűrje át egy edénybe, adja hozzá a főtt zöldségeket, a csontokról lefejtett húst és szükség szerint ízesítse. A húslevest főtt tésztával is tálalhatja.

Csirkemell kakukkfüvön burgonyával a Salente Ario segítségével

Hozzávalók:

  • 500 g hűtött csirkemellfilé
  • 200 g hagyma
  • 200 g répa
  • 4 krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál olivaolaj
  • 1 bögre alaplé (lehetőleg csirke)
  • 1 egység bor
  • Fehér bors
  • Kakukkfű
  • Citrom
  • Egy kocka vaj

Elkészítés:

A fazékba körülbelül egy kanál olajat öntünk, hogy a belső edény teljes alját befedje. Elindítjuk a programot - Dinsztelés. Egy idő után az olaj felmelegszik, és nagyobb darabokban megpiríthatjuk a sózott, borsozott csirkemellet. Kivesszük a darabokat és az edényt felöntjük a borral és alaplével, hogy könnyebben lekaparhassuk az aljáról a maradékot. Egy kis ideig hagyjuk főni. Beleszórjuk az előzetesen megtisztított és kockára vágott hagymát és répát. Kakukkfűvel ízesítjük, majd egy idő után ismét belerakjuk a csirkedarabokat. A kosárba készítjük a kb. 1 cm-es darabokra szeletelt burgonyát és az állvánnyal betesszük az edénybe. Lezárjuk a nyomásfedelet. Beállítjuk a Baromfi programot 15 percre. Kiengedjük a gőzt és óvatosan kinyitjuk a fazekat. Kesztyű segítségével kivesszük a kosarat az állvánnyal, melyben a burgonya főtt. Kivesszük a kész húst a szószból. Ismét bekapcsoljuk a Dinsztelés programot. Egy ideig hagyjuk a mártást sűrűsödni, majd vajjal hígítjuk és citrommal ízesítjük. Szükség szerint sózzuk vagy borsozzuk. A csirkemellet és a burgonyát tányéron tálaljuk, majd leöntjük a mártással.

Forrólevegős sütőben sült csirke a Salente Ario segítségével

Hozzávalók:

  • Egész csirke
  • Vaj

Elkészítés:

Minden oldalról alaposan besózzuk a hűtött, vagy felengedett csirkét. Az előre elkészített sütőállványra helyezzük (a mellét lefelé fordítva). Az állványt a csirkével ezután az edénybe helyezzük és lezárjuk a sütőfedelet. Beállítjuk a programot – Csirke –180 °C és 40 perc. Az idő leteltét a sütő jelzi. A ropogós bőr eléréséhez óvatosan fordítsa el minden oldalra a csirkét az állványon (! vigyázzon a forró belső edényre és állványra !), és indítsa el a programot – Csirke – 200 ° C-on – további 2 percre. Ezután a csirke elkészült, és gyönyörű aranybarna ropogós bőre van.

Francia QUICHE a Salente Ario segítségével

Hozzávalók:

Tészta:

  • 175 g finomliszt
  • 75 g vaj
  • 2 kanál hideg víz
  • 1 kiskanál só

Töltelék:

  • 250 g angol szalonna
  • 175 g cheddar
  • 1 hagyma
  • 4 tojás
  • 250 ml habtejszín (31%)
  • Bors
  • Szerecsendió

Elkészítés:

Először egy tálban a finomlisztből, a szobahőmérsékletű vajból, a hideg vízből és sóból elkészítjük a tésztát. A belső edény aljára egy darab sütőpapírt helyezünk - vigyázat ! csak a fazék aljára, maximum feléig tegye a papírt! Elosztjuk a tésztát a papíron, egy kürtőt létrehozva. Serpenyőben megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, és eltávolítjuk a felesleges kisült zsírt. A keveréket beleöntjük a kürtőbe. Egy tálban összekeverjük a maradék hozzávalókat - a cheddart, a felvert tojást, a tejszínt, a sót, a borsot és a szerecsendiót ízlés szerint. Behelyezzük a belső edényt az fazékba, és lezárjuk a sütőfedéllel. Manuálisan beállítjuk programot 22 percre, 180 fokra. A program végén óvatosan eltávolítjuk a fedelet, kesztyűben kivesszük az edényt és a kész kalácsot tányéron tálaljuk.

Fel
összesen 14 termék