Marhagulyás a Salente Cuco segítségével

Hozzávalók:

  • 500 g marhahús (lapocka, nyak, vagy tarja)
  • 200 g hagyma
  • 1 paradicsompüré
  • 1 gerezd fokhagyma
  • növényi olaj (vagy egy evőkanál disznózsír)
  • 3 bögre alaplé (lehetőleg marha)
  • 1 kanál liszt
  • őrölt édespaprika
  • bors
  • kömény
  • majoránna

Elkészítés:

A fazékba körülbelül egy kanál olajat öntünk, hogy a belső edény teljes alját befedje. Elindítjuk a programot - Dinsztelés. Egy idő után az olaj felmelegszik és megpirítjuk benne az előre kockákra vágott hagymát, míg meg nem barnul. Ezután hozzáadhatjuk a felkockázott húst fokhagymával. Hagyjuk a húst megpirulni. Meghintjük őrölt borssal és liszttel, gyorsan kevergetjük, nehogy a bors keserű legyen. Ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket - sót, borsot, köményt, majorannát. Hozzáöntjük a 3 bögre alaplevet. Ne felejtse el rendszeresen kevergetni. Leállítjuk a programot - Dinsztelés. Lezárjuk a nyomásfedelet. Elindítjuk a Hús / Pörkölt (vagy Marhahús) programot 30 (35) percig. A program végeztével kinyitjuk a fedelet és alaposan összekeverjük. A gulyást egy tányéron szeletelt hagymával díszítjük. Köretként krumplit, vagy kenyeret választhatunk.