Sertéshús gombával a Salente Cuco segítségével

Hozzávalók:

  • 500 g sertés tarja
  • 200 g hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál növényi olaj
  • 2 bögre alaplé (lehetőleg csirke)
  • 1 kanál liszt
  • bors
  • kömény
  • 1 bögre szárított gomba

Elkészítés:

A fazékba körülbelül egy kanál olajat öntünk, hogy a belső edény teljes alját befedje. Elindítjuk a programot – Dinsztelés. Egy idő után az olaj felmelegszik, megpirítjuk benne a felkockázott sertéstarját, melyet előzőleg megsóztunk és megborsoztunk. Megpirítjuk a húst minden oldalról, majd kivesszük, hozzáadunk még egy kis olajat és megpirítjuk a hagymát is. Az aranybarnára sült hagymát meghintjük liszttel, megkeverjük, visszatesszük a húst, hozzáadjuk a gombát, a 2 bögre alaplevet és egy csipetnyi köménnyel ízesítjük. Lezárjuk a nyomásfedelet. Elindítjuk a Hús / Pörkölt (Sertéshús / borda) programot 18 percig. Kiengedjük a gőzt és óvatosan kinyitjuk a fazekat. Szükség szerint sózzuk vagy borsozzuk. A kész húst egy tányérra tesszük, és köretként szintén a fazekunkban főtt rizst választhatunk.